Cégünk a hőtermelő berendezésen túl, vállalja a komplett fűtés-hűtés csőhálózat telepítését is,ami a hőleadó rendszer,valamint a kettő fizikai kapcsolatát végző hőközpont kiépítését.

Hőtermelő berendezés

A hőszivattyú

A hőszivattyú olyan fűtő/hűtő berendezés, ami az egyik oldalról kivont hőt a másik oldalra szállítja, tehát az egyik irányba fűt, a másikba pedig hűt. Azt is mondhatnánk, hogy a hőszivattyú a természetben „ingyen” elérhető energiát hasznosítja fűtésre, használati melegvíz előállításra, ráadásul képes a lakás hűtésére is. Utóbbi esetben a hőszivattyú fordított üzemmódban működik, vagyis ebben a funkciójában nem fűti, hanem hűti az otthonunkat, mindezt úgy, hogy a fűtéscsövekben nem melegvizet keringtet, hanem hideget. Megfordítva a körfolyamatot, a házból vonja el a hőt és vezeti a szabadba. Működési elvét tekintve a hőszivattyú megegyezik a hűtőszekrényével.

A hőszivattyú többféle közegben lévő energiát is képes hasznosítani, ez lehet föld, talajvíz vagy levegő, az üzemeltetéshez szükséges elektromos energia előállítása ezektől függetlenül környezetbarát módon, károsanyag kibocsátás nélkül is történhet, pl. napelemek segítségével. A fűtéshez szükséges melegvíz vagy meleg levegő előállítására alacsony környezeti hőmérséklet (akár -20°C) esetén is képes a hőszivattyú, így a magyarországi hőmérsékleti viszonyok között is kiválóan megállja a helyét: nem véletlen, hogy Svédországban is a legtöbb háztartás levegő – víz hőszivattyúval fűt.

A hőközpont

A fűtési rendszerek elemei három fő feladat köré csoportosíthatók:

  • Hőtermelő berendezés
  • Hőleadó rendszer
  • A kettő fizikai kapcsolatát, valamint felügyeletét végző rendszer.

Hőtermelő és hőleadó közötti kapcsolat A hőközpont a családi házak, társasházak esetén a hőtermelő, pl. hőszivattyú,és a hőleadó, pl. padlófűtés, falfűtés,födémhűtés között biztosítja a megfelelő kapcsolatot: Tartalmazza a fűtési és hűtési puffertartályt, a használati melegvíz tartályt és a vízkezeléshez szükséges elemeket is (mágneses iszapleválasztó és mikrobuborék szűrő).

Hidraulikus egység Szintén a hőközpont része, elemei a keringető szivattyúk, amelyek megfelelő mennyiségű fűtő- vagy hűtővízzel látják el a rendszert, valamint tartalmazzák a keverőszelepet is, ami az adott pillanatban szükséges fűtő és hűtővíz hőmérsékletet szabályozza.

Szabályzás a hőközpont tartalmazza az épület hőtechnikai szabályzásához tartozó érzékelőket, a szabályzás állítja a megfelelő pozícióba a keverőszelepet, a fűtés valamint a használati melegvíz készítés közötti váltószelepet is.

Mi az a felületi fűtés?

A felületi fűtés lényege, hogy a csővezetékek a helyiséget határoló szerkezeti elemek valamelyikébe vannak elrejtve. Ez lehet a padló, a fal, vagy a mennyezet.

A csővezetékekben rendszerint meleg víz áramlik, így fűti fel a helyiséget.Fontos, hogy a padlófűtés nem igényel olyan hőfokú vizet mint a radiátoros fűtés, ezért gazdaságosabban üzemeltethető.  A felületi fűtéseknek több előnye is van. Az egyik legfontosabb, ami miatt sokan választják, az az, hogy maga a fűtőtest nem látszik, és nem vesz el helyet a térből. Emellett legalább ennyire fontos előny, hogy sokkal költséghatékonyabb, mint a hagyományos radiátoros fűtés.

Sugárzásos hőleadó rendszer

A sugárzó hő elektromágneses hullámjelenség, a hőterjedéshez nincs szükség közvetítő közegre, mint pl. a levegő. Előnye, hogy a felületek közötti hőátadás közvetlenül, a hő a hullámok elnyelődésének helyén, a felületen keletkezik. Ez a konvekcióhoz képest jobb hőérzettel párosul, így azonos hőérzethez alacsonyabb léghőmérséklet is elegendő, ami néhány százalékos energiamegtakarítást tesz lehetővé. A sugárzó felület hőmérséklete szerint beszélhetünk magas-, és alacsony hőmérsékletű sugárzó fűtésről. Az előbbi megoldást általában ipari környezetben használják, míg az utóbbit elsősorban komfort (lakó-, iroda épületek, kórház, stb.) rendszerekhez.

Ide sorolhatók:

  • a padlófűtés
  • mennyezetfűtés és hűtés
  • falfűtés

Válassza épületgépészeti szolgáltatásunkat napelem szereléssel együtt,és mi ingyen elvégezzük önnek az áramszolgáltatók által előírt mérőhely szabványosítási munkálatokat,valamint megigényeljük hőszivattyújához a kedvezményes H-tarifát,napelemes rendszeréhez pedig az ad-vesz fogyasztásmérőt.Ezek után már önnek semmi teendője,mint hogy a komfortos klímát lakásában élvezze,míg kint a nap energiája megtermeli ennek költségét.

Hívjon most! (08:00-16:00)