Napelem

Napelem
Korszerű zöld energia

Napelem

A napelem panelek segítségével az otthon áramellátása teljes mértékben megoldhatóvá válik. Megtérülő, hosszú évtizedekig működő megoldás, ami ráadásul növeli az ingatlan értékét.

A napelem rendszer zöld energiára épülő, biztosan megtérülő, hosszútávó megoldás üzlethelyiségek, vállalati ingatlanok és nonprofit szervezetek áramigényeinek ellátására is.

Az általunk kínált napelemes rendszerek a legmagasabb minőséggel bírnak,így bátran ajánljuk azoknak akik hosszú távban gondolkodnak.

A termékekre 25 év garanciát vállal gyártójuk,így a beruházása biztos megtérülést jelent.

Részletesen

Telepítési folyamat

  1. Ajánlatkérés - Ha a napelemes rendszer igénye felmerült Önben és szeretne személyre szabott ajánlatot kérni, töltse ki az AJÁNLATKÉRŐ űrlapot.
  2. Személyes konzultáció - Adatai megadása után felvesszük Önnel a kapcsolatot telefonon, hogy időpontot egyeztessünk egy helyszíni konzultációra, ahol felmérjük, milyen napelemes rendszer lenne megfelelő Önnek.
  3. Ajánlatadás - A helyszíni felmérést követően egy személyre szabott szerződéses ajánlatot készítünk Önnek az éves áramfogyasztása (az esetleges jövőbeli áramigényeinek figyelembevételével) és az adott épület adottságai alapján. Kérése esetén több megoldást is kínálunk, amely alapján lehetősége van arra, hogy az igényeinek megfelelő rendszert válassza. Az ajánlat tartalmazza a rendszer minden elemét (napelem, inverter, tartószerkezet), a tervezés, engedélyeztetés és kulcsrakész kivitelezés teljes költségét.
  4. Szerződéskötés - Az ajánlat aláírásával erősíti meg a szerződéses feltételek elfogadását. Elfogadás esetén az első két részszámla (10% és 40%) befizetését követően kezdjük meg a telepítési folyamatot.
  5. Háztartási  Méretű Kiserőmű(HMKE)Igénybejelentés - A szerződés mindkét fél általi aláírását és hatályba lépését követően a napelemes kiserőmű csatlakozásának igényét az igénybejelentő benyújtásával jelezzük a területileg illetékes elosztói engedélyes felé. Ez az első lépése az engedélyeztetési folyamatnak. Az igénybejelentő tartalmazza, hogy mekkora teljesítményű termelő berendezést kíván telepíteni, milyen belső hálózati feltételek (egyfázisú, kétfázisú, háromfázisú) mellett.
  6. Tervezés,csatlokozó dokumentáció benyújtása - Az igénybejelentő jóváhagyása után elkészítjük a csatlakozási dokumentációt. A csatlakozási dokumentáció tartalmazza a rendszer kialakítására, védelmére, üzemére vonatkozó műszaki információkat, terveket. Ez a dokumentáció magában foglalja a csatlakozási kivonatot, az egyvonalas kapcsolási rajzot és a termelői nyilatkozatot.
  7. Napelemes rendszer telepítése - Az elosztói engedélyes által elfogadott csatlakozási és műszaki-gazdasági tájékoztató rendelkezésre állását követően, a kivitelező csapatunk elvégzi a napelemes kiserőmű telepítését az Önnel egyeztetett időpontban. A telepítés általában egy munkanapot vesz igénybe.
  8. Készrejelentés - A kivitelezés elvégzését követően készre jelentjük a rendszert az elosztói engedély részére ahhoz, hogy az elosztói engedélyes elvégezhesse a mérőhelyen a szükséges intézkedéseket a rendszer használata érdekében.
  9. Hálózatra csatlakozás - A készre jelentést követően a jelenlegi mérőóráját a területileg illetékes elosztói engedélyes lecseréli egy fogyasztást és termelést egyaránt mérő eszközre.
  10. Termelés - A napelem innentől kezdve ideális körülmények között legalább 20 évig termeli Önnek a villamos energiát. Az anyag- és napelemes technológia folyamatos fejlődésének köszönhetően a mai rendszerek 30-40 éves távlatban is működőképesnek tekinthetők. A termelés beindulásával lehetősége van monitoring applikáció telepítésére otthoni eszközére (okostelefon, laptop), amivel nyomon követheti napelemes kiserőműve termelését. Továbbá nyomon követheti az aktuális energiatermelést és a napi, heti, havi összesítőket a megtermelt energia mennyiségéről.
Ismertető

Napelem típusok

FRONIUS inverter

Az osztrák Fronius cég 1945-ben indult családi vállalkozásként, napenergiával 1992-ben, invertergyártással pedig 1995-ben kezdtek foglalkozni. 2001-ben a Fronius IG inverter kifejlesztésével forradalmasították a technológiát, ez volt az első WiFi-modullal bővített inverter. Ez a modell a mezőgazdasági, kereskedelmi egységek közkedvelt invertere volt, csak 2015-ben vezették ki a piacról.

A Fronius cég ma már 60 országban van jelen, 3800 alkalmazottjuk van és több mint 1200 szabadalommal rendelkeznek. Mind a mai napig Ausztriában gyártják a készülékeket.

2013-ban a Fronius fejlesztette ki először a snap invertert, ezzel a tecnológiával egyszerű és felhasználóbarát lett az inverterek telepítése, szerelése, cseréje. A készülékek kiváló on-line monitoringgal rendelkeznek, könnyen érthető, szép kivitelű felületeken olvashatjuk le a számunkra szükséges információkat.

Az átgondolt kialakításnak (kezelhető méret, súly), a folyamatosan fejlesztett adatkommunikációs eszközöknek és a készülékek megbízhatóságának köszönhetően a cég által készített inverterekkel a telepítő vállalatok és az ügyfelek is elégedettek.

SOLAR EDGE inverter

A SolarEdge Technologies Ltd. amerikai-izraeli vállalat, piacvezető az okos inverterek és a hozzájuk tartozó optimalizálók gyártásában.

A SolarEdge megoldása napelemenkénti optimalizálást nyújt így magasabb hozam érhető el, mint a hagyományos rendszerekkel.

Az inverter, ami minden napelemből a maximumot hozza ki! Napelem csoportok egységes kezelése helyett minden napelem modult külön egységként kezel, begyűjtve minden modultól a tőle épp telhető maximum teljesítményt az optimalizálók segítségével.

További előnye, hogy minden pillanatban láthatjuk, melyik modul mennyit termel, támogatva ezzel a modulok teljesítményellenőrzését is. Ezzel az inverterrel lehetővé válik a kettőnél több eltérő tájolású napelem rendszer elrendezés, tagolt, árnyékolt felületekre való tervezés, telepítés és az eltérő teljesítményű modulok használata is (pl. későbbi bővítésnél). A SolarEdge inverterek egységesen az izraeli gyártó 12 év garanciájával rendelkeznek és a legkisebb rendszerhibát is azonnal jelzik email formájában a felhasználó részére.

JA SOLAR napelem

A JA Solar, teljes nevén JingAo Solar Co. Ltd. 2005-ben lett alapítva Shanghaiban. Fő termékeik a monokristályos és multikristályos napelemek.2005-ös alapítása óta a JA Solar igen nagy utat járt be, aminek során alig 5 év alatt bekerült a piacvezetők közé, mára pedig úgy tűnik, végérvényesen elfoglalta a helyét a világ 5 legnagyobb gyártója között.Évente nem kevesebb, mint 5.5 GW kapacitásnak megfelelő napelem cella kerül ki a JA Solar gyártósorairól.

A panelek hosszú garancia idővel rendelkeznek.

SOLARWATT napelem

Németországban gyártott SolarWatt napelemeink a jelenlegi technológia csúcsát képviselik. Az 1993 óta piacon lévő gyártó nagy hangsúlyt fektet arra, hogy időtálló és időjárásálló paneleket állítson elő a drezdai gyárban. Azok számára ajánljuk a SolarWatt üveg-üveg napelemet, akik hosszú távban gondolkodnak, és nem akarnak csalódni választásukban, még évtizedek múltán sem. Fontos számukra a minőség, a garancia és a megbízhatóság. Teljesítmény/panel: 320 WP. Termék garancia: 30 ÉV. Teljesítmény garancia: 30 ÉV (87%). Gyártási hely: NÉMETORSZÁG. Kristályszerkezet: MONOKRISTÁLY. Technológia: ÜVEG-ÜVEG.

Napelem
Kérje ajánlatunkat még ma!

Napelem ajánlatkérés

Hívjon most! (08:00-16:00)