Klíma

Klíma
Minőségi és hatékony választás télen és nyáron

Klíma

A klimatizálás ma már elengethetetlen otthonunkban a rettentő nyári hőségek miatt. Ezért egyre többen döntenek a klíma beszereltetése mellett. Klímáinkkal fűteni is lehet,így nem csak a nyári időszakban, hanem télen is nagy hasznát vehetjük.Fontos a megfelelő választás, mivel a piacon lévő készülékek nagyban eltérnek egymástól mind minőségben, mind pedig hatékonyságban. Az általunk kínált készülékek ismert gyártók termékei,megbízhatóak és költséghatékonyak. Kivétel nélkűl mindegyikükre igényelhető a kedvezményes H-tarifa az áramszolgáltatóknál, így a működési költségek még tovább csökkenthetők.

 

Részletesen

Telepítési folyamat

 1. Ajánlatkérés - Ha a klíma igénye felmerült Önben és szeretne személyre szabott ajánlatot kérni, töltse ki az AJÁNLATKÉRŐ űrlapot.
 2. Személyes konzultáció - Adatai megadása után felvesszük Önnel a kapcsolatot telefonon, hogy időpontot egyeztessünk egy helyszíni konzultációra, ahol felmérjük, milyen klíma berendezések lennének megfelelő Önnek.
 3. Ajánlatadás - A helyszíni felmérést követően egy személyre szabott szerződéses ajánlatot készítünk Önnek az éves energiafogyasztása (az esetleges jövőbeli fűtés-hűtés igényeinek figyelembevételével) és az adott épület adottságai alapján. Kérése esetén több megoldást is kínálunk, amely alapján lehetősége van arra, hogy az igényeinek megfelelő berendezést válassza.
 4. Szerződéskötés - Az ajánlat aláírásával erősíti meg a szerződéses feltételek elfogadását. Elfogadás esetén az első részszámla (50%) befizetését követően kezdjük meg a telepítési folyamatot.
 5. Klíma telepítése - Kivitelező csapatunk elvégzi a klíma kültéri és beltéri egységeinek telepítését,csövezetékek kiépítését.A szerelés épülettől,darabszámtól függően több napot is igénybe vehet.
 6. Beüzemelés - A szerelés teljes végeztével a rendszer nyomáspróbáját,vákumozását elvégezzük,majd sikeres nyomáspróba és vákumozás után a klímaberendezéseket beüzemeljük.
Ismertető

Klíma típusok

Osztott Split klíma

 • 1 kültéri egységhez 1 beltéri egység csatlakoztatható
 • 1 helyiség fűtéséhez vagy hűtéséhez
 • Könnyű telepítés

Napjaikban az egyik leggyakrabban használt típus a split klímaberendezés. A split, azaz osztott klímák két részből állnak, egy kültéri- és egy beltéri egységből.A beltéri egység kisebb, formatervezett és általában jobban beilleszthető a lakótérbe. Ez a legtöbb klímaszerelésnél kulcskérdés, mivel a berendezés jól látható helyen van felszerelve.

Multi Split klíma

 • 1 kültéri egységhez akár 5 beltéri egység is csatlakoztatható
 • 5 külömböző helyiség fűtéséhez vagy hűtéséhez
 • Helyiségenként szabályozható klíma

A multi split klíma nagy előnye, hogy csak egy kültéri egységet kell felszerelni több beltéri egységhez. A beltéri egységek külön szabályozhatóak, és különböző típusúak is lehetnek. Így meghatározhatja, hogy az egyes helyiségekben milyen legyen a hőmérséklet és a klíma berendezés formavilága. Fontos, hogy itt külön kell megvásárolni a kültéri, és a beltéri egység(ek)et, és egyik sem használható a másik nélkül! A split klíma előnye a csendes üzemmód, a korszerű, költséghatékony inverteres technológia, és a különböző légszűrők beszerelhetősége.

Kazettás klíma

 • 1 kültéri egységhez több beltéri egység is csatlakoztatható
 • Álmenyezetbe süllyeszthető
 • Helyiségenként szabályozható klíma

A kazettás klíma egy, az álmennyezetbe süllyesztett, beépíthető klímaberendezés. Ez a típus is a split klíma rendszerek körébe tartozik osztott szerkezete miatt, azonban a mennyezeti klíma esetén a beltéri egység láthatatlan. A belső berendezést egy álmennyezet mögé rejtik, s ez által a kondenzvíz elvezetésének jóval praktikusabb, kényelmesebb módjára nyílik lehetőség.

Légcsatornázható klíma

 • 1 beltéri egységgel több helyiség is klimatizálható
 • Teljesen halk és láthatatlan
 • Magas komfort érzet

A légcsatornás klímaberendezések lehetővé teszik a klimatizált levegő eljuttatását tetszés szerinti irányba egy elosztón és azt követő légcsatornákon keresztül. Egy légcsatornázható beltéri egységgel a ház összes helységbe szállíthatunk kellemes hűvös vagy éppen meleg levegőt.

 

Érdekesség

Tudta Ön, hogy mit jelent az "inverter" kifejezés?

Amikor egy mechanikus eszköz beindul, gyakran egy kiugrás is észreve- hető a beindulásához szükséges energiafogyasztásban. Ez az erőteljes kiugrás magas működési költséget eredményez, mivel a készüléknek több elektromosságra van szüksége a működésbe lépéskor. Az inverter úgy működik, mint a karburátor az autóban. A kezdeti magas áram- felvétel helyett az inverter lassan fut fel.

Gyakran előfordul, hogy amikor az inverteres légkondicionáló berendezés elindul, akkor azt Ön észre sem veszi. A berendezés jóval egyenletesebben gyorsul fel, és kerüli a kezdeti magas áramfelvételeket, ami

az inverteres meghajtású klímaberendezések elektromos fogyasztását körülbelül 30-50% -kal csökkenti egy teljes hűtési szezonon belül.

Alap SPLIT klíma szerelése 3 m csőhosszig

Árak a választott klímaberendezés típusától függően tartalmazzák annak szállítását, beszerelését és beüzemelését a szükséges szerelési anyagokkal együtt.

Készülék áraink beszereléssel együtt értendők, és csak az általunk választott klímák beszerelését vállaljuk.

A 3 métert meghaladó csőszerelés,elektromos kábel elvezetés: bruttó +8.500.-Ft/m(áfával)

Alapklíma esetében a helyszíni felmérés nem szükséges, szerelőink a helyszínen segítenek a klímaberendezés elhelyezésének kiválasztásában.

Több klímaberendezés esetében

Multi, légcsatornás és kazettás klímák esetében kérjük töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat egyedi árajánlatért.

Klíma ajánlatkérés
Kérje ajánlatunkat még ma!

Klíma ajánlatkérés

Hívjon most! (08:00-16:00)